Wij, de maatschappij

20220825_104555

Elkaar leren kennen en respecteren

De Torenuil is een afspiegeling van de maatschappij. Het is een kleinschalige school waar wij onze leerlingen de ruimte geven om elkaar te leren kennen, elkaar te respecteren en nieuwsgierig te zijn naar elkaar. Er heerst een positieve en open sfeer waar zowel leerlingen als leerkrachten zich veilig en vertrouwd voelen. We zoeken de verbinding met elkaar op en werken graag met elkaar samen.

Wij geven onze leerlingen de ruimte om te werken aan vaardigheden als communiceren, samenwerken en deelnemen aan besluitvormingsprocessen. Wij hebben een leerlingenraad waarin leerlingen uit groep 6, 7 en 8 meedenken over hoe we de school met elkaar nóg leuker en beter kunnen maken.

Veilig pedagogisch klimaat

Wij vinden het belangrijk dat je kind goed in zijn vel zit. In een sterke, veilige groep komt pestgedrag niet of nauwelijks meer voor. Op De Torenuil zijn we enthousiast over KWINK. Deze methode helpt leerlingen hun sociaal-emotionele vaardigheden te ontwikkelen en bevat lessen die aansluiten bij burgerschap. De kinderen leren door rollenspellen en oefeningen hoe je met elkaar omgaat. De geleerde vaardigheden komen steeds terug in de dagelijkse praktijk. Ook betrekken we jou als ouder bij de methode zodat we dezelfde taal spreken.

De lessen worden ieder jaar herschreven en sluiten daardoor goed aan bij de actualiteiten én bij alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van sociaal-emotioneel leren.

Missie en visie

Onze school heeft als missie het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs voor de totale ontwikkeling van kinderen.

Het team

De Torenuil heeft een warm, enthousiast team, dat met passie voor onderwijs aan de school verbonden is.

Ervaringen

Benieuwd hoe andere ouders en leerlingen onze school ervaren?