Voor het eerst naar school

20220622_115248

Voor het eerst naar school

Sommige kinderen staan te springen om te starten op de basisschool, terwijl andere kinderen het misschien een beetje spannend vinden. Bij de Torenuil ontvangen we jouw kind met open armen en nemen we de tijd om je kind een vliegende start te geven.

We adviseren ouders om hun kind tussen tweeënhalf en drie jaar aan te melden. Het mag natuurlijk ook eerder en we hanteren geen wachtlijst. Ongeveer een half jaar voor de vierde verjaardag van je kind nemen wij contact met je op om informatie uit te wisselen en zo’n zes weken van tevoren ontvang je een welkomstkaartje. Je krijgt dan ook te horen in welke groep je kind geplaatst is.

We willen nieuwe leerlingen graag een veilig en vertrouwd gevoel te geven. Tijdens de wendagen kunnen kinderen hun nieuwe groep en leerkracht op hun eigen tempo leren kennen. Ook maken zij kennis met het ritme en de dagindeling op school.

Peuterpret

Een aantal keer per jaar organiseren wij een open ochtend voor peuters die tweeënhalf of ouder zijn. Zij kunnen een uurtje komen spelen en knutselen in de kleuterklas en alvast wennen aan de school. Als ouder kun je alvast de sfeer proeven en je laten informeren door de leerlingen en de directie. De koffie/thee met iets lekkers staat klaar! Ook de kinderen die zich al bij ons hebben ingeschreven zijn van harte welkom om lekker mee te spelen en vast te wennen op school.

Actuele data

Dit schooljaar organiseren wij de Peuterpret op de volgende woensdagen van 10.30 tot 11.30 uur:

  • 28 september 2022
  • 9 november 2022
  • 18 januari 2023
  • 12 april 2023
  • 7 juni 2023
20220613_122133

Missie en visie

Onze school heeft als missie het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs voor de totale ontwikkeling van kinderen.

Het team

De Torenuil heeft een warm, enthousiast team, dat met passie voor onderwijs aan de school verbonden is.

Ervaringen

Benieuwd hoe andere ouders en leerlingen onze school ervaren?