Een goede plek voor je kind

20220830_112913

Een goede plek voor je kind

Maak kennis met OBS De Torenuil, een kleinschalige school waar iedereen welkom is! We vertellen je graag meer over onze school en wat ons zo uniek maakt.

De Torenuil is een openbare school in IJsselstein waar de deur voor iedereen open staat. Onze school is kleinschalig en heeft een open karakter. We werken veel met elkaar samen in teams waardoor iedereen elkaar kent. Dit geeft kinderen een veilig en vertrouwd gevoel.

Leerlingen werken in verschillende teams met elkaar samen en ook de leerkrachten vormen teams zodat we onze leerlingen nog beter onderwijs kunnen bieden. Met onze brede onderbouw, waar groep 1, 2 en 3 bij elkaar zitten, zorgen wij voor een goede basis. Zo gaan leerlingen vol vertrouwen de rest van hun basisschoolperiode tegemoet.

Plezier maken vinden wij enorm belangrijk. Als een kind met plezier naar school toe gaat, kan het zich beter ontwikkelen. Zowel bij de kernvakken als sociaal-emotioneel. We betrekken leerlingen bij hun eigen leerproces om hun zelfstandigheid en eigenaarschap te vergroten. Ze mogen ontdekken wat ze willen en waar ze goed in zijn, waardoor hun zelfvertrouwen groeit. Wij betrekken jou als ouder ook graag. Op De Torenuil werken we met de driehoek: ouder-kind-leerkracht en we zien ouders als onze samenwerkingspartner. Met elkaar zorgen we ervoor dat kinderen tot leren kunnen komen en zich optimaal ontwikkelen zodat ze vol vertrouwen hun vleugels uit kunnen slaan.

Op de Torenuil zorgen wij voor een breed naschools aanbod om kinderen ook buiten schooltijd te stimuleren om nieuwsgierig te zijn en nieuwe dingen te leren en ontdekken. Ook bieden wij Engels vanaf groep 1 aan.

Missie en visie

Onze school heeft als missie het verzorgen van kwalitatief goed onderwijs voor de totale ontwikkeling van kinderen.

Het team

De Torenuil heeft een warm, enthousiast team, dat met passie voor onderwijs aan de school verbonden is.

Ervaringen

Benieuwd hoe andere ouders en leerlingen onze school ervaren?