Cluster 7


Deze pagina is bijgewerkt op: 31/05/2022

 

Welkom op de klassenpagina van cluster 7!

 

Hier zullen wij voornamelijk het leerwerk tonen. Voor het hele schooljaar is dit per vak geordend. Bovenaan kun je terug vinden als er de komende periode een datum is geprikt. 

Tevens staat de informatie die interessant is voor specifiek groep 7 onderaan de pagina bij het kopje informatieavond. 

 

Informeren over bijzonderheden zal voornamelijk gebeuren via de app. Anders zijn we ook altijd telefonisch te bereiken.

 

Wij zullen dit schooljaar gymmen op dinsdag en vrijdag.

 

Wij hebben er zin in en wensen ook jullie veel plezier dit schooljaar.

 

juf Alma

meester Jorma

juf Sylvia

 

In mei en juni staan de Cito toetsen weer op het programma.

Dit houdt in dat de kinderen elke week een toets van een vak hebben; AVI/DMT, begrijpend lezen, rekenen en spelling. Ze zullen dus op 2/3 dagen in die week een uurtje hiermee bezig zijn. 

Moet hier voor geoefend worden? Dat niet.

Lezen is altijd goed om vooorbereid te zijn voor AVI/DMT en begrijpend lezen. 

Verhoudingstabellen maken en alle basissommen vlot uit kunnen rekenen is ook altijd een voordeel.

 

 

Huiswerk:

 • Maandag 23 mei: Toets Aardrijkskunde thema 1 Europa, nieuwe methode
 • Maandag 13 juni: Toets Engels unit 5 

 

 

 • Vrijblijvend oefenwerk:
 • Dinsdag 21 juni: Verkeer toets thema 5; reizen en verkeer

 

 

 

 

Fietsexamen

Theoretisch verkeersexamen: 29 maart vindt het landelijke theoretisch verkeersexamen plaats. De leerlingen krijgen dan een toets over alles wat ze op de basisschool geleerd hebben. Via Google is er ook allerlei oefenwerk te vinden.

Praktisch verkeersexamen: Deze route kunt u het gehele jaar door oefenen in IJsselstein. De leerlingen die slagen mogen dit examen doen. Deze datum plannen we in juni. Het is belangrijk dat kinderen veilig over straat gaan. In IJsselstein loopt een oefenroute, tevens examenroute waar veel verschillende verkeerssitaties aan bod komen. Dit is een pittige route. Ons advies is om hardop alle borden benoemen met de betekenis en alle verkeerssituaties onderweg te bespreken bij het oefenen.

 

Rekenen: dat is handig:

 • Uitleg staartdelingen 
 • Uitleg breuken 
 • Uitleg optellen en aftellen 

 

Wilt u extra oefenen? Dat kan d.m.v. deze werkboekjes remediëren  (H1)  (H2)  (H3)  (h5) (h6)

 

 • Extra oefenenblad optellen en aftrekken
 • Extra oefenblad metriekstelsel
 • Extra oefenblad vermenigvuldigen en delen
 • Breuken, procenten, kommagetallen 

www.rekenen-oefenen.nl (met instructie-filmpjes)

www.lessenvanlisa.nl

 

 

Spelling: dat is handig!

 • Trema-uitleg 
 • Spellinghulpjes 
 • Spellingafspraken  (H1),  (H2),  (H3),  (H4),  (H5),  (H6),  (H7),  (H8)

 

 

Engels: dat is handig!

 

 

Wereldoriëntatie: Dat is handig!

 • Verkeer th1th2th3th4th5 Fietsexamen-route  of via de site van de gemeente IJsselstein: https://www.ijsselstein.nl/mozard/!suite86.scherm0325?mVrg=4193&mAlle=J 
 

Squla

Dagelijks kan er tot 15.00 uur gratis gebruik worden gemaakt van de oefensite voor de diverse vakken met de gegeven inlogcodes. Op woensdag tot 13.00 uur.
 
Themakring: Dat is handig!
In groep 7 hebben we geen spreekbeurten meer, maar de themakring. De datum waarop je aan de beurt bent is inmiddels bekend. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor je themakring, is het slim om het blad beoordelingscriteria goed door te nemen. Hierin wordt ook stap voor stap uitgelegd hoe je een themakring kunt maken

 

 

Groep 7: Dat is handig!

 • Open dagen en voortgezet onderwijs: Mocht u zich al willen oriënteren op de vervolgkeuze van een school van uw kind in groep 7 dan kunt u ook dit jaar alvast een kijkje gaan nemen op de scholen die uw aandacht trekken. Houd hiervoor de sites van de betreffende scholen in de gaten. Voor meer informatie over bijvoorbeeld de data van de open dagen kunt u kijken op de site van de vo-gids
 • Werkstuk (mei/juni): We gaan in mei beginnen met het schrijven van een werkstuk over onszelf. De eerste stap is het maken van een stamboom. Hiervoor moeten de kinderen de namen en geboortedata van familieleden verzamelen, te beginnen bij opa en oma van één kant van de familie. (meer mag ook, hoeft niet).
  Hoe we de stamboom op school in Word gaan maken, kun je hier bekijken (let op, dit is een instructiefilmpje met een andere versie van Word dan wij op school gebruiken). Gaandeweg het proces zullen ouders vaker als bron fungeren. Juf Alma is ook gestart met een werkstuk. Deze kun je bekijken als voorbeeld. 
 • PowerPoint informatieavond: Wilt u de informatie van de informatieavond nog een keer nalezen, klik dan op het pdf-bestand. (PPT gezamelijke deel met groep 8),  (PPT groep 7 deel). Deze wordt bijgewerkt in de week na de informatieavond.

 

Informatieavond 

Mocht u de PowerPoint van de informatieavond van cluster 7 terug willen lezen, dan kunt u deze via het linkje downloaden.

PowerPoint cluster 7 2021/2022 

PowerPoint algemeen