Cluster 1-2

 

Deze pagina is bijgewerkt op: 22/5/2019

 

Informatie voor nieuwe kleuters!

 

Gaat uw kind binnenkort naar groep 1? Hier een paar tips voor een succesvolle start op de basisschool!

 

 Start nieuwe taalmethode Kleuterplein met thema museum

 

Cluster 1-2  collega`s zijn net als de kleuters enthousiast over de werkwijze van kleuterplein. Deze vernieuwde taalmethode gebruiken wij als bronnenboek. Elk thema start met het aanbieden van een prentenboek die meerdere keren aangeboden wordt om het verhaalbegrip en de woordenschat uit te diepen. Hier hebben de oudere kinderen later profijt van als zij in de midden en bovenbouw begrijpend lezen gaan toepassen.

 

Deze laatste periode voor de vakantie werken we aan het thema 'vakantie'. Wie gaat waar naar toe? Met wie ga je op vakantie? Hoe ga je op vakantie? Wat vind je leuk als je op vakantie bent? Allemaal vragen die aan de orde komen tijdens dit thema. 

 

In de klas kunnen kinderen weer op allerlei manieren kennis maken met dit thema. In de klas een camping, reisbureau of ijscokraam.  Naast allerlei leuke knutsels, kunnen we allerlei opdrachten op verschillende nivo`s aanbieden. Dit sluit goed aan bij onze werkwijze. Ook engels is een onderdeel van kleuterplein. Spelen in de themahoek is ook waardevol.

 

Bij elk thema zijn er ook suggesties voor ouders. Deze staan in de ouderbrief. Hier vindt u de link.  

 

Bent u benieuwd hoe het eraan toe gaat in de kleuterklassen? Kom gezellig langs!

 

 

De laatste informatieavond van cluster 1-2 heeft plaats gevonden op donderdag 21 september 2018. Hier vindt u de powerpoint.