Cluster 1-2

 

Deze pagina is bijgewerkt op: 27/10/2019

 

Informatie voor nieuwe kleuters!

 

Gaat uw kind binnenkort naar groep 1? Hier een paar tips voor een succesvolle start op de basisschool!

 

Cluster 1-2  collega`s zijn net als de kleuters enthousiast over de werkwijze van kleuterplein. Deze vernieuwde taalmethode gebruiken wij als bronnenboek. Elk thema start met het aanbieden van een prentenboek die meerdere keren aangeboden wordt om het verhaalbegrip en de woordenschat uit te diepen. Hier hebben de oudere kinderen later profijt van als zij in de midden en bovenbouw begrijpend lezen gaan toepassen.

 

De aankomende 3 weken gaan we werken aan het thema 'herfst'. Wat gebeurt er allemaal in de herfst? Wat doen de dieren in dit seizoen? Hoe zit het met de kleuren die je allemaal ziet? Wat zijn kastanjes, eikels, beukennootjes, paddenstoelen? Allemaal vragen die aan de orde komen tijdens dit thema. 

 

In de klas kunnen de kinderen weer op allerlei manieren kennis maken met dit thema. In de klas een paddenstoel , kastanjes en dergelijke in de zandtafel en natuurlijk de kijktafel waar de kinderen zelf spulletjes voor mogen meenemen. Naast allerlei leuke knutsels op niveau, bieden we ook allerlei opdrachten op verschillende nivo`s aan. We zijn benieuwd of uw kind ook aan het eind van het thema de verschillende types herfstweer in het Engels kan benoemen!

 

Bij elk thema zijn er ook suggesties voor ouders. Deze staan in de ouderbrief. Hier vindt u de link.  

 

Bent u benieuwd hoe het eraan toe gaat in de kleuterklassen? Kom gezellig eens lang. 

 

 

De laatste informatieavond van cluster 1-2 heeft plaats gevonden op donderdag 21 september 2018. Hier vindt u de powerpoint.