ROBIJN

De stichting ROBIJN (Regionaal Openbaar Basisonderwijs IJsselstein Nieuwegein) is op 1 mei 2008 ontstaan door het samengaan van de bestuurscommissies in IJsselstein en Nieuwegein.

Onder de Stichting ROBIJN vallen alle openbare basisscholen in IJsselstein en Nieuwegein. Ongeveer 2400 leerlingen bezoeken deze scholen waar circa 225 personeelsleden iedere dag met veel plezier onderwijs verzorgen.

 

De openbare scholen in IJsselstein en Nieuwegein staan voor kwalitatief en hoogwaardig onderwijs dat zich richt op een optimale ontwikkeling van leerlingen. Ieder kind kan zich in ons openbaar onderwijs in een veilige en uitdagende omgeving veelzijdig ontwikkelen. De zelfstandigheid en de eigen verantwoordelijkheid van ieder kind wordt gestimuleerd vanuit een houding van respect en aandacht voor elkaar. Ontmoeting staat centraal, met nadrukkelijke waardering en aandacht voor verschillen tussen kinderen en voor verscheidenheid in de samenleving.

 

De scholen worden aangestuurd door zelfstandige directeuren, die samen met de schoolteams invulling geven aan boeiend onderwijs. Onderwijs dat uitgaat van de onderwijsbehoeftes van kinderen.

 

Ieder kind zijn persoonlijk record!

 

Website: http://www.stichtingrobijn.nl/